20 december 2006

Rommelig

Het is een rommelige tijd. Er lopen 2 bouwvakkers rond, een electriciën, een stucadoor en twee loodgieters. Als er dan ook nog iemand langskomt voor de kozijnen en iemand die de dorpel komt maken, dan is de chaos compleet.
Aannemer Arie doet zijn best om de keuken klaar te krijgen voor de kerst, maar het zit niet mee. Vandaag is het blad dat niet goed was weer teruggebracht, past keurig en de spoelbak zit op de goede plaats. Maar nu blijkt dat de zijkant van het eiland dat daar weer aan moet te smal is. Kan het nog niet afgemaakt worden. En... er is nog steeds geen gas. De coördinerende instelling Aansluitingen.nl blijkt in de praktijk niet te werken. Het wachten is nog steeds op plaatsing van de diverse meters. Dat lijkt niet te gaan lukken voor de kerst.

Maar goed dat we afgesproken hebben de planning achteraf te maken, dat scheelt een hoop stress. Zolang het nog geen strenge vorst en oostenwind is, is het in de caravan nog goed uit te houden.
En we hebben natuurlijk een geweldig vooruitzicht: het wordt als maar mooier.
De keuken is nu wel zover dat we goed kunnen zien hoe het gaat worden.

Op deze foto zien we de afzuigkap al hangen.
In de kast naast de aanrecht komen nog twee RVS ovens. De wanden van de kast worden nog wit gemaakt.

Het wordt een indrukwekkend geheel! Bijna niet voor te stellen dat we straks in deze luxe keuken ons maal kunnen bereiden.

Arie kreeg vandaag zijn kerstpakket in een RVS bokaal die schitterend staat op de nieuwe aanrecht. Toeval bestaat toch niet ?????

De kerstdagen zullen we nog niet in het huis zitten, maar dat we veel tijd zullen doorbrengen in het huis is zeker. We moeten in de komende twee weken alle kozijnen in het huis schilderen zodat de stucadoor als hij 8 januari terugkomt de wanden kan afmaken. Onze slaapkamer is ondertussen zover klaar dat we alleen nog maar de kozijnen en een paar randen langs de wand moeten afschilderen. Mocht het Elfstedencommitee dus bijeen komen, wij kunnen warm slapen. De wc's en badkamer moeten nog wel getegeld worden, dus douchen en toilet gebruiken is er nog niet bij. Maar daar hebben we de caravan nog voor.

Tussen kerst en oud en nieuw hopen we ook de trap te kunnen plaatsen. Het hout voor de treden heeft een behoorlijke levertijd maar met een set noodtreden kunnen we ons ook redden.

De Open haard is nu wel klaar, rustig aan een vuurtje stoken zou al kunnen.

De kraan voor het huis zal waarschijnlijk nog voor de kerst weggaan, kijk volgende week dus nog een keer voor een update met een foto van het hele huis!