10 maart 2006

04-03-2006 Verhuizing

Uitgerekend het koudste weekend van het jaar staat voor de deur en wij gaan verhuizen naar de caravan! Er ligt sneeuw en de vooruitzichten zijn nog niet geweldig.


Zaterdagochtend vroeg is, jammer maar waar, de waterleiding bevroren. Gelukkig schijnt de zon en komt het in de loop van de ochtend wel goed. De gaskachel moet eraan geloven, samen met het electrisch plaatje moet hij ons warm houden. O ja, en niet te vergeten de elektrische deken natuurlijk.




















Al het kleine spul was al verdeeld over de schuur, de kantine en de caravan. Ed en Arie hoefden alleen het grote zware spul nog maar over te brengen. En toen begon het zo systematisch mogelijk inruimen van de caravan. Dit er nog bij, dat nog een plekkie, o ja , waar laten we de kleren, de schoenen, de handdoeken, de jassen, de ......
Maar toch, er gaat heel wat in. De boekenplanken uit het oude huis zijn op maat gemaakt voor de caravan en liggen nu vol met van alles en nog wat.


De eerste nacht was heel erg wennen omdat het nogal gehorig is, de tweede nacht nog een beetje wennen en nu slapen we prima. De poezen hebben het voorjaar in het hoofd dus die maken 's nachts ruzie of doen andere dingen die gepaard gaan met heel veel herrie. De tortelduifjes die overdag zo gezellig met z'n tweetjes in de tuin scharrelen zitten 's morgens vroeg op net die ene tak boven onze slaapkamer te tortellen.


Ondertussen voelen we ons lekker thuis in onze noodwoning. Vanaf de bank hebben we nog even leuk uitzicht op het oude huis.

Het doet ons regelmatig terugdenken aan de tijd die we in de woonboot hebben doorgebracht. Het is lekker gezellig geworden, we zijn snel gewend. Het koken is op dit moment nog een grote uitdaging, de aanrecht in huis was heel erg groot, deze is heel erg klein. Maar ook dat gaat lukken.

We zitten er nu een week en hebben al twee keer zonder gas gezeten. Eén keer kwam Arie onder de middag naar huis om de fles te wisselen. De tweede keer was ik zo stoer om hem zelf te wisselen, maar ja, als hij dan gas staat te lekken is er iets mis en kun je hem maar beter weer dicht draaien. In het Dorpshuis is het lekker warm, dus daar moest ik nodig nog wat onderhoud aan het computersysteem doen. Tegen de tijd dat Arie thuis kwam had ik in het oude huis maar vast het eten opgewarmd. Tijd dat er een T-stuk tussen de flessen komt zodat ik alleen de kraan maar open hoef te draaien.